logo brainster

Подготви се за кариера во најбараната професија на денешницата

Најтемелната програма досега во траење од 11 месеци, 

која ќе ти овозможи врвна, фантастично платена кариера.

АКАДЕМИЈА ЗА DATA SCIENCE

✓ Менторство 1 на 1

✓ Практична работа

✓ Помош при вработување

Python & Machine Learning

Програмирање за data science, Python & Jupiter nootebooks, основни модели на Machine Learning

Big Data

Работа со реални big data сетови, нивно структурирање и моделирање

Статистика

Основи на статистика и статистички модели неопходни за data science анализа

Data Mining

Испитување на постоечки датабази со цел извлекување нови информации

Управување со бази

SQL, Data Warehouse, Напреден Excel, Power Query, Power Pivot, 

Business Inteligence

Бизнис анализа низ визуелизација, Power BI, DAX, Tablеau, Data Studio

КАКО ДО КАРИЕРА ВО DATA SCIENCE

Според LinkedIn, најперспективната професија во 2019 година е Data Scientist, со раст од 56% во бројот на отворени места за една година и просечна плата од 130.000$ годишно.


Преку оваа 46-неделна програма, со учење на практични примери, ќе имаш можност да стекнеш вештини кои се мошне барани, не само во IT светот туку и во секторите како финансии, здравство, осигурување, FMCG, урбано планирање, транспорт, логистика. 


На академијата за Data Science ќе научуш како да комуницираш со податоци и ќе се стекнеш со најбараните вештини во 21 век како што се:

 • Познавање на програмскиот јазик Python
 • Јазици за комуникација со бази на податоци 
 • Статистика и напреден Excel
 • Софтвери за визуелизација на големи количини податоци 
 • Машинско учење и предикциони модели


Со стекнатите вештини ќе можеш да придонесеш за висок развој на речиси секој бизнис кој располага со големи сетови на податоци преку кодирање, анализа на податоци, напредна статистика и предвидување. Твојата кариера, покрај во бизнис секторот, ќе можеш да ја градиш и во науката или да се ангажираш на општествено корисни проекти.

ПАТЕКА НА УЧЕЊЕ

✓ Период на подготовка 

Пред да започне Академијата ќе поминеш низ 30 дневен онлајн подготвителен период преку нашата платформа за учење. 

 

✓ Стратегија и алатки

Ќе ги совладаш најважните концепти и алатки и ќе стекнеш практични вештини кои ќе можеш да ги применуваш додека учиш и да стекнеш независност во нивото користење. Ќе научиш да креираш и да манипулираш со бази и да генерираш значајни информации од нив со помош на Tableau, Power BI, Python и други алатки и програмски јазици.


✓ Работа на реални проблеми и бази на податоци.

Со комбинација од индивидуална и тимска работа, во блиска соработка со менторите ќе работиш на реални проблеми и проекти кои ќе можеш да ги вметнеш во твоето ново портфолио.


✓ Подготовка за нова кариера

Последната недела од Академијата, тимот за кариерно насочување на Brainster ќе им помогне на учесниците во формирање на идната кариера.


КАДЕ ЌЕ МОЖЕШ ДА РАБОТИШ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО

Веќе наголемо навлеговме во Data ерата. Најголемите и најбрзорастечките компании во својот бизнис го базираат токму на Data (Amazon, Apple, Google, Facebook, Salesforce, Netflix). Затоа Data Scientist важи за најбараната професија на денешницата и една од најплатените. При тоа овозможува работа во речиси секој сектор затоа што потребата на овој кадар секојдневно расте. 


Со завршувањето на академијата секој кандидат ќе биде способен да работи не само како комплетен Data Scientist, туку да работи и како Business Intelligence Developer, Data Architect, Data Analyst, Machine Learning Scientist.


Од аспект на индустрии, побарувачката веќе одамна ги надмина рамките на IT индустријата, па денес во потрага по Data Science и Business Intelligence кадри се сите компании кои во својата работа генерираат поголема количина на податоци - тука како индустрии освен IT секторот предничат - финансискиот сектор (банки, осигурителни компании, fintech комапнии), здравствениот сектор, транспорт и логистика.


Дополнително, во соработка со Laika - платформата за поврзување на компании и tech таленти, Brainster ќе им помогне на сите учесници на академијата во поврзување со комапнии кои се во потрага по кадри за областите од кои ќе стекнеш вештини на Академијата.

"Last 20 years were all about the IT (information technology). The next 30 years will be for DT (data technology). Now everything will be data driven, not information driven." - Jack Ma, CEO of Alibaba

 • Студенти кои се одликуваат со добра логика и аналитичко размислување
 • Софтверски инженери со афинитет кон машинско учење и big data
 • Аналитичари кои работат во сектори во кои работа со податоци е основна дејност
 • Маркетинг аналитичари кои сакаат да отидат еден чекор понапред
 • Претприемачи кои сакаат да имаат контрола на целата аналитика на бизнисот
 • Менаџери кои сакаат да донесуваат одлуки базирани на податоци (data driven decisions)
 • Економисти и банкари со изразено креативно размислување, вешти со анализа на податоци
 • Личности со добро познавање на математика и статистика

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА ОВАА АКАДЕМИЈА?

Следната група на Академијата ќе започне во мај 2020 година, а часовите ќе се одржуваат 3 пати во неделата, во работни денови, со почеток од 20:00 часот, во времетраење од 2 часа. Предвидени се и термини за вежби секоја сабота.


Групата ќе бидат составена од 18 учесници, а селекцијата на кандидати е во тек.

Пополни ја апликацијата

со твоите податоци

1

Дојди на средба во нашите канцеларии во термин за кој ќе те известиме

2

3

НАЧИН НА АПЛИЦИРАЊЕ

ЗАПОЧНИ ДА УЧИШ ЗА КАРИЕРАТА ОД СОНИШТАТА!

3

ТЕРМИН

СЕПТЕМВРИ

1 септ. 2019

почеток

20 јули 2020

крај

ТЕРМИН

ФЕВРУАРИ

ТЕРМИН

МАЈ

ПОПОЛНЕТО

17 фев. 2020

почеток

ТОЧНАТА ДАТА ЌЕ БИДЕ ОБЈАВЕНА ДОПОЛНИТЕЛНО

ПОПОЛНЕТО

21 фев. 2021

крај

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа што ќе овозможат најтемелно учење

ОСТАНАТИ СЛОБОДНИ МЕСТА: 9

✓ 3 ДЕЛУМНИ СТИПЕНДИИ ЗА НАЈДОБРИТЕ КАНДИДАТИ

МОЖНОСТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕКУ OPPORTUNITY FUND

ЦЕНА НА АКАДЕМИЈАТА  - 2.450 EUR 

 СО МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ ДО 20 МЕСЕЧНИ РАТИ БЕЗ КАМАТА

За повеќе информации околу можностите за финансирање, контактирајте го

Иван Ефремов, координатор на Академијата на 078/213-652

Погледни ги кратките курсеви за Data Science во Brainster

Не си сигурен дали оваа академија е за тебе и дали ќе се снајдеш со програмата. Започни со кратките еднодневни и повеќедневни курсеви за да видиш како ќе ти легне Data Science.

САКАШ ДА ЈА НАПРАВИШ ТВОЈАТА КОМПАНИЈА DATA DRIVEN?

Трансформирај го бизнисот во 2020-та. Ако твојата компанија генерира многу податоци кои не ги користите за да извлечете максимум вредност за компанијата, ние можеме да ти помогнеме.


✓ Стани наш Learning Partner

Нашите студенти ќе работат на твојот проект под водство на менторите. Ти ќе добиеш готов проект, а нашите студенти практично искуство кое ќе го стават во своето портфолио.


✓ Стани наш Recruiting Partner

Добиј препорака за талент кој ќе можеш да го следиш за време на Академијата и да го вработиш по завршувањето  

за компании

BRAINSTER НИЗ БРОЈКИ

ОБУКИ

500+

СТУДЕНТИ

8000+

ВРАБОТЕНИ


85%

ПРОЕКТИ

150+

Brainster е компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза и ефективна стратегија за учење на вештини за маркетинг, програмирање, дизајн и бизнис.

+38970259911

Следете нѐ на:

За нас:

Продукти на Brainster:

Brainster © 2019