Академија за графички дизајн

27 недели учење со работа на реални проекти + можност за платена пракса

UX/UI 

design & Web design

Што ќе научиш на Академијата?

Branding & Logo Design

Adobe Photoshop & Adobe Illustrator

Creative thinking 

& Package design

Typography & Layout

Poster design 

& InDesign

Како да станеш професионален дизајнер?

Преземи ја твојата кариера во сопствени раце. Од скица до дизајн на апликации - стани дизајнер преку работа на проекти за реални клиенти.


Побарувачката за професионални дизајнери е поголема од било кога. Како што се зголемува потребата за онлајн присуство на компаниите, така се зголемува и потребата за добар дизајн кој ќе ја освои публиката.


Brainster Академијата за графички дизајн е супер-интензивна 27 неделна програма која учесниците ќе ги трансформира во професионални дизајнери. 


Целта е најмалку 95% од учесниците да започнат со работа како дизајнери во маркетинг агенции, компании, фриленс, на голем проект или во своја компанија.


Без разлика дали си маркетер, студент, професор, претприемач или програмер, Brainster Академијата за дизајн е во потрага по неуморни индивидуи кои ја користат секоја шанса за професионално надградување, подготвени да напредуваат во интензивна средина за учење и сакаат да станат професионални дизајнери.

Време е да креираш легендарен дизајн за кој ќе се зборува.

27 недели учење + можност за платена пракса

На сите академии на Brainster, студентите во текот на програмата ќе имаат прилика да посетуваат работилници за креирање на портфолиjа, припреми за интервјуа и career advise сесии како дел од Brainster Career Week powered by Laika каде дел од обуката ќе ја водат професионалците од Laika.


 Wearelaika.com е платформа за поврзување на компании и професионалци кои се занимаваат со технологија во Македонија, Бугарија, Србија и Хрватска, централизирајќи ја локалната IT заедница за учење, споделување и вмрежување.

Подготовка за вработување во соработка со LAIKA

ЗАПОЗНАЈ ГИ ТВОИТЕ ИНСТРУКТОРИ

Ги собравме најискусните дизајнери од Македонија и регионот за да ги создадеме дизајнерите на иднината.


Небојша Гелевски - Бане

Зоран Кардула

Кирил Ѓоргов

Графички дизајнер со 6 годишно искуство во повеќе маркетинг агенции и freelance експерт за наши и странски брендови.

Повеќе од 24 години е професионалец во областа на графички дизајн и 30 години професионално се занимава со сликарство. 

Со повеќе од милион дизајнирани и испечатени страни, креирани брендови на бројни компании, е првиот човек на Кома лаб, една од водечките агенции за графички дизајн и печатење во РМ.


Јане Наумоски 

Сениор UX/UI дизајнер во Ендава. Со голем ентузијазам работи и се усовршува како дизајнер повеќе од 10 години.

Дијана Димитриевска 

Графички и индустриски дизајнер, концептуалист со разнолико работно искуство во дизајн студио, печатница и маркетинг агенција. Арт директор во WeAreLaika.


Ана Тодоровска

Графички дизајнер со 10 годишно работно искуство во печатница, графичко студио и маркетинг агенција. Креатор на проектот Сувенири од Скопје.


Венчо Милошевски

Графички дизајнер и арт директор кој работи со поединци и организации со крајна цел да создаде функционални и елегантни дизајн решенија.

 Агенциското искуство вклучува: Savvy, Mexico City и Publicis, Skopje.

Александар Нофитоски

Сениор дизајнер во маркетинг агенцијата "Sign Up" со над 4 годишно искуство во областа на дизајнот во маркетинг агенции и  работа на freelance проекти.

LEARNING PARTNERS

Learning Partner програмата на Brainster  овозможува студентите од Академијата за дизајн да работат на реален проект кој компаниите ќе го предложат.

Ова се дел од компаниите за коишто работиме во моментов.


На оваа Академија ќе ги стекнеш оние вештини кои се веднаш применливи на работно место.  

Ќе ги совладаш најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни за да ја претставиш твојата идеја на светот, како и практични вештини кои ќе можеш веднаш да ги примениш на работното место.

Со комбинација од индивидуална и тимска работа, во блиска соработка со менторите ќе изработиш повеќе од 10 готови проекти кои ќе ги вметнеш во твоето ново дизајн портфолио.


✓ Учење на процесот - од идеја до комплетен дизајн

✓ Учење преку дизајнирање за клиенти

✓ Фидбек за твојата работа од најдобрите дизајнери во Македонија

✓ Можност за платена пракса по завршувањето

✓ Изработка на повеќе од 10 проекти кои ќе ги вметнеш во твоето ново дизајн портфолио

✓Најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни  најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни 


Што ќе научиш?

27 недели учење +можност за платена пракса

Од графички дизајн во Adobe Photoshop, Illustrator и InDesign, до скицирање, типорафија, лого дизајн, постер дизајн, Creative Thinking, Package design, UX/UI, Web Design и Mobile Design, ќе станеш професионален дизајнер.

Програма

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа што ќе овозможат најтемелно учење

ОСТАНАТИ СЛОБОДНИ МЕСТА : 7

✓ 5 ДЕЛУМНИ СТИПЕНДИИ ЗА НАЈДОБРИТЕ КАНДИДАТИ

✓ МОЖНОСТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕКУ OPPORTUNITY FUND

ЦЕНА НА АКАДЕМИЈАТА - 1.850 ЕУР НА 18 МЕСЕЧНИ РАТИ БЕЗ КАМАТА

Термини за почеток на академијата

ТЕРМИН

октомври

15 октомври

почеток

април

крај

ПОПОЛНЕТО

15 април 2020

почеток

октомври

крај

ТЕРМИН

АПРИЛ

Уписите за Академијата која започнува во април се во тек. 

Резервирај го твоето место и наскоро започни со подготвителна програма која ќе ти овозможи подобри  технички перформанси на Академијата

Подготвителна програма

Курс за Adobe Illustrator

Курс за Adobe Photoshop

Дизајн филмови и дискусии

Подготвителната програма се состои од неколку бесплатни активности секој месец до почетокот на Академијата. 

Овие активности ќе ти помогнат да поставиш цврста основа пред започнување на истата.

Што рекоа нашите студенти?

„Типографија е мојот омилен модул  поради желбата на Бане да ни пренесе што е можно повеќе од неговото знаење преку одличните предавања за оваа сфера на графичкиот дизајн."

„Како студент на Академијата за дизајн сите проекти на кои работев беа голем предизвик за мене и  ги работев со многу уживање.

Постер дизајн, типографија и Ux/UI дизајн се моите омилени модули."

„Академијата ми беше отскочна даска. По нејзиното завршување се отворија многу шанси и одлуката беше лесна. Секогаш имаме страв од промени, меѓутоа сега чувствувам дека како графички дизајнер престанувам да работам и почнувам да уживам ."

Кирил Николовски

Марина Размоска

Матеа Шумковска

Пополни ја формата за апликација со твоите податоци

Дојди на средба во нашите канцеларии во термин за кој ќе те известиме

Подготви се за кариера од соништата!

1

2

3

НАЧИН НА АПЛИЦИРАЊЕ

за компании

ТИ ТРЕБА ДОБАР ДИЗАЈНЕР ВО ТВОЈАТА КОМПАНИЈА?


Трансформирај го бизнисот во 2019та. Дизајнот е премногу важен дел од една компанија за да биде оставен на безлични и неструктурирани графички решенија. 

Без разлика дали имаш маркетинг агенција, онлајн или офлајн бизнис, печатница или едноставно сакаш да се фокусираш на раст - на оваа Академија обучуваме врвни дизајнери кои се подготвени веднаш да ги применат стекнатите вештини на работното место.


BRAINSTER НИЗ БРОЈКИ

ОБУКИ

400+

СТУДЕНТИ

8000+

ВРАБОТЕНИ


85%

ПРОЕКТИ

200+

За повеќе информации околу можностите за финансирање, контактирајте ја

Фросина, нашиот Координатор на Академијата за дизајн на 071 337 169

Brainster е компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза, и ефективна стратегија за учење на вештини за 

маркетинг, програмирање, дизајн и бизнис.

070 259 911

contact@brainster.co

Следете нѐ на:

За нас:

Продукти на Brainster:

Brainster © 2019