logo brainster

ДОЈДИ ДО СУПЕР КАРИЕРА ВО

ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

ЗА 30 НЕДЕЛИ

Како до кариера во 

графички дизајн?

Можност за пракса и вработување во некоја од  нашите 100+ компании со кои соработуваме.


Преку работа на реални кампањи за познати брендови кои се дел од нашата Learning Partners програма, ќе го стекнеш практичното искуство кое можеш веднаш да го примениш на работното место.

За 30 недели  ќе ги стекнеш оние вештини кои се веднаш применливи на работно место.

Ќе ги совладаш најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни за да ја претставиш твојата идеја на светот, како и практични вештини кои ќе можеш веднаш да ги примениш на работното место.

Со комбинација од индивидуална и тимска работа, во блиска соработка со менторите ќе изработиш повеќе од 10 готови проекти кои ќе ги вметнеш во твоето ново дизајн портфолио.


Вработување

Обуки

400+

Студенти

8000+

Вработувања

85%

Партнери за вработување

100+

Работа на реални проекти и кампањи

2 месеци бесплатна подготвителна програма за почетници

Менторство од  дизајн експерти со долгогодишно  искуство во областа


Не е потребно никакво предзнаење

Што ја прави нашата Академија уникатна?

Можност за вработување во некоја од компаниите со кои соработуваме


Програма

          Период на подготовка 

Пред да започне Академијата ќе поминеш низ бесплатна 40 дневна подготвителена програма. Кога ќе започне Академијата, првите 2  недели се посветени на основите на дизајнирање. 

 

           Дизајн концепти, софтвери и алатки

Од графички дизајн во Adobe Photoshop, Illustrator и InDesign, до скицирање, типорафија, лого дизајн, постер дизајн, Creative Thinking, Package design, UX/UI & Web Design, ќе станеш професионален дизајнер.


          Работа на реални дизајн проекти.

Со комбинација од индивидуална и тимска работа, во блиска соработка со менторите ќе изработиш најмалку 10 проекти кои ќе ги вметнеш во твоето ново дизајнерско портфолио.

1

2

3

март 2020

почеток

септ. 2020

крај

февруари 2020

почеток

септември 2020

крај

април 2020

почеток

септ. 2020

крај

Термини за почеток

октомври 2019

почеток

март

2019

крај

пополнето

јануари

2020

почеток

септември

2020

крај

пополнето

Што по завршувањето на Академијата за дизајн?

Дипломиран ликовен уметник кој по завршувањето на факултетот работел во Македонска опера и балет како сликар

„Сакав целосно да се усовршам и ми требаше дополнително искуство па затоа се одлучив да дојдам на Академијата за дизајн."

„Се одлучив да не се запишам на факултет поради тоа што сметам дека формалното образование не нè подготвува со практични вештини кои навистина се потребни за работните места."

Марија Ваневска е правник по струка со положен правосуден испит која се запиша на Академијата за дизајн поради нејзината пасија кон креативното изразување. 

„Сакам да ја изразувам својата креативност секојдневно и да го работам она што вистински го сакам.”

Влатко Илиоски се вработи во „Genera Development"

Марија Ваневска се вработи во „Супер петка"

Запознај ги студентите од Академијата за дизајн на Brainster, кои веднаш по завршувањето се вработија како графички дизајнери.  

Андреј Лавачански се вработи во „ОXO"

Ако се прашувате дали може да научите да дизајнирате за 30 недели.


Најдобро се учи со практична работа, на реални проекти со клиенти.  Студентите учествуваат на натпревари кои ги организираме заедно со нашите learning партнери.


Работат на проекти за општествена одговорност и теми кои се актуелни. 

Освоени награди на

нашите студенти

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа што ќе овозможат најтемелно учење

ОСТАНАТИ СЛОБОДНИ МЕСТА : 6

4 ДЕЛУМНИ СТИПЕНДИИ ЗА НАЈДОБРИТЕ КАНДИДАТИ

МОЖНОСТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕКУ OPPORTUNITY FUND

ЦЕНА НА АКАДЕМИЈАТА - 1.850 ЕУР НА 18 МЕСЕЧНИ РАТИ БЕЗ КАМАТА

Ги собравме најискусните дизајнери од Македонија и регионот за да ги создадеме дизајнерите на иднината.


Небојша Гелевски - Бане

Зоран Кардула

Кирил Ѓоргов

Графички дизајнер со 6 годишно искуство во повеќе маркетинг агенции и freelance експерт за наши и странски брендови.

Повеќе од 24 години е професионалец во областа на графички дизајн и 30 години професионално се занимава со сликарство. 

Со повеќе од милион дизајнирани и испечатени страни, креирани брендови на бројни компании, е првиот човек на Кома лаб, една од водечките агенции за графички дизајн и печатење во РМ.


Јане Наумоски 

Сениор UX/UI дизајнер во Ендава. Со голем ентузијазам работи и се усовршува како дизајнер повеќе од 10 години.

Дијана Димитриевска 

Графички и индустриски дизајнер, концептуалист со разнолико работно искуство во дизајн студио, печатница и маркетинг агенција. Арт директор во WeAreLaika и Meet Colony.


Ана Тодоровска

Графички дизајнер со 10 годишно работно искуство во печатница, графичко студио и маркетинг агенција. Креатор на проектот Сувенири од Скопје.


Венчо Милошевски

Графички дизајнер и арт директор кој работи со поединци и организации со крајна цел да создаде функционални и елегантни дизајн решенија.

 Агенциското искуство вклучува: Savvy, Mexico City и Publicis, Skopje.

Александар Нофитоски

Сениор дизајнер во маркетинг агенцијата "Sign Up" со над 4 годишно искуство во областа на дизајнот во маркетинг агенции и  работа на freelance проекти.

Запознај ги твоите инструктори

Дипломиран машински инженер во Social Design со над 6 годишно искуство во областа на  дизајнот.  Co-founder на Socio Patch.

Клелија Живковиќ

LEARNING PARTNERS

Learning Partner програмата на Brainster  овозможува студентите од Академијата за дизајн да работат на реален проект кој компаниите ќе го предложат.

Ова се дел од компаниите за коишто работиме во моментов.

за компании

ТИ ТРЕБА ДОБАР ДИЗАЈНЕР ВО ТВОЈАТА КОМПАНИЈА?


Трансформирај го бизнисот во 2019та. Дизајнот е премногу важен дел од една компанија за да биде оставен на безлични и неструктурирани графички решенија. 

Без разлика дали имаш маркетинг агенција, онлајн или офлајн бизнис, печатница или едноставно сакаш да се фокусираш на раст - на оваа Академија обучуваме врвни дизајнери кои се подготвени веднаш да ги применат стекнатите вештини на работното место.


За повеќе информации околу можностите за финансирање, контактирајте ја

Фросина, нашиот Координатор на Академијата за дизајн на 071 337 169

Brainster е компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза, и ефективна стратегија за учење на вештини за 

маркетинг, програмирање, дизајн и бизнис.

070 259 911

contact@brainster.co

Следете нѐ на:

За нас:

Продукти на Brainster:

Brainster © 2019